Driva eget

Om oss

Vi lyfter förebilder inom entreprenörskap i förorten genom att informera, inspirera, utbilda, nätverka som skapar partnerskap mellan medlemmar/företag/ambassadörer.

Driva eget

Det gror i betongen

Förortsentreprenörer handlar om mer än bara entreprenörskapet, det handlar om representation och inkludering. En av dom främsta vägarna till ekonomisk framgång är entreprenörskapet och genom vår plattform kan vi visa möjliga vägar. Så syftet är att inspirera och framför allt motivera följare till kreativitet. #DetGroriBetongen

#DetGroriBetongen

Vår Story

2020 startades plattformen FörortsEntreprenörer av grundaren Mustafa Zatara. Förortsentreprenörer består idag av en arbetsgrupp som befinner sig i flera olika städer runt om i Sverige. När vi hittar en entreprenör av intresse, gör gör vi en research och tar kontakt med personen innan publicering. ”Googlar man på entreprenörer kom det inte direkt upp bilder på folk som liknade mig”, insåg Mustafa Zatara, trots att många sådana finns.

Därför startades för något år sedan plattformen och Instagram kontot Förorts Entreprenörer. Där kontaktades entreprenörer som sedan läggs upp på Instagram konto. Man får även läsa om deras bakgrund, vilket som är deras område och om vägen till entreprenörskap.

– Syftet är att inspirera och framför allt motivera följare till kreativitet och framgång.

På Instagram, Facebook och Linkedin uppmärksammar och synliggör plattformen entreprenörer som annars blir underrepresenterade i svenska medier.
Hittills har vi lyft över 100 entreprenörer och förebilder – och kontot är snart uppe i 5K följare på rekordtid.

Spotify

De flesta bra idéer föds i kristider. När Spotify grundades var till exempel musikindustrin i kris på grund av den utbredda piratkopieringen

Daniel Ek
Foto:ToruYamanaka

200 +

Medlemmar

50

Ambassadörer

12 st

Partners

+ 20 k

Räckvidd

Samarbeta med oss

Är du vår nästa entreprenör?

Kontakta oss så berättar vi mer.